Poliva soğuk frigofirik taşımacılık zincir lojistik firmaları Türkiye'nin her alanında farklı firmaların isteklerine yönelik oluşan talepleri değerlendirmek için doğru ve güvenilir bir planlama sürecini hizmet kapsamında sunuyor. Özellikle belirli bir ısıda muhafaza edilmesi gereken ürünlerin ideal sıcaklık derecelerinin belirlenmesinde profesyonel bir hizmetten yararlanmak önemlidir. Lojistik hizmet kontrolü en doğru şekilde sağlanarak gıdaların uzun raf ömrüne dayanıklı bir şekilde bir istenen adına kontrollü bir sistemle ulaştırılması sağlanır. Süreçte ürünlerin ihtiyacını yönelik doğru ısı ayarı tespit edilmelidir. Her bir ürün farklı bir ısı derecesinde muhafaza edilmelidir -25 ve -18 derece arasındaki ürün kategorisi “Donuk” kapsamına girer. Bu üründen genellikle süt ve süt ürünleri, et balık ürünleri, unlu mamüller ve hammadde kaynaklarına yönelik malzemelerdir.
+2 ve artı 8 derece arasındaki “Soğuk” kabul edilen ürün gruplarına sayılabilecek tüm bozulabilir gıda ürünleri ele alınmaktadır.Bu kategoride masa ürünleri, et, balık, süt ürünleri, şarküteri ürünleri, içecek ve sos ürünleri ve ham madde ve katkı malzeme ürünleri girebilir. +8 ve artı 15 derecede muhafaza edilir.
Ülkenin farklı yerlerinde soğuk zincir lojistiği ve depolama hizmeti sunan kaliteli pek çok firma bulunur. Gıda ürünlerine yönelik müşterilerin en sağlıklı ve hızlı şekilde ürüne ulaşması hedeftir. Özellikle dağıtım ve taşıma sürecinde farklı gönderim seçenekleri sunulur, ısı kontrolü ve depolama hizmeti burada önemlidir.